Винификация

Нашият екип от агрономи и енолози стриктно контролира и наблюдава развитието на лозята, гроздето и вината.

 

Гроздоберният сезон започва в края на Август и продължава до средата на Ноември, като се проследява индивидуално нивото на зрялост на гроздето във всеки лозов масив. Високото качество на гроздето гарантира високото качество на вината ни. Ръчно набраните гроздови чепки се транспортират в касетки до избата, където се прави вторично сортиране на гроздовите зърна.

 

Избата е оборудвана по европейски стандарти с най-модерна техника. Мацерацията и ферментацията на гроздовата мъст протичат във неръждаеми винификатори при контролиран температурен режим. В зависимост от стила си част от вината отлежават в барици от френски и американски дъб, разположени в специално прокопани тунели под земята.

 

В енотеката на избата се съхраняват за бутилково отлежаване предпочитаните от колекционерите стари червени вина.