Новини

Братя Минкови е единствената българска изба, отличена със златни медали от престижния международен конкурс Concours Mondial du S

30.03.2018

Изданието на френския конкурс Concours Mondial du Sauvignon, който се проведе през март 2018, донесе два златни медала за България с вината Le Photographe Sauvignon Blanc и Cycle Sauvignon Blanc. За поредна година вината на изба Братя Минкови от сорта Совиньон блан са единствените български вина, които получават най-престижната награда от конкурса, известен с високите си критерии.

 

През последните години Совиньон Блан се превърна в един от най-популярните и предпочитани сортове. Водени от производители от Новия Свят, страните производителки от Европа се стремят да покажат най-добрите качества на Совиньон Блана, отглеждан по техните земи. Сортът е еталон по отношение на свежест, елегантност и модерност. 

Журито на Concours Mondial du Sauvignon е съставено от винени специалисти от цял свят, а мнението им е от изключителна важност за винената индустрия, тъй като дава най-добра представа за стилистиката на вината от този сорт в различните страни.

 

Двата златни медала, които Le Photographe Sauvignon Blanc и Cycle Sauvignon Blanc получаха от конкурса, провел се през 2018 година, са доказателство, че изба Братя Минкови следва елегантната и модерна линия на вината от този сорт, като същевременно запазва аристократичния стил на европейските вина.

В изданието на Concours Mondial Sauvignon 2016, Cycle Sauvignon Blanc беше отличен със златен медал – отново единственият медал за България от този конкурс.

 

[ обратно ]